Rad udruge

Program „Za kvalitetniji život“ – trenutno se provodi trogodišnji program unutar kojeg se provode radionice i predavanja. Prezentaciju možete preuzeti ovdje…

Kreativna radionica – jednom tjedno uz druženje, svatko prema svojoj sklonosti izrađuje – nakit od fimo mase, razne vrste ručnog rada, cvijeće od papira, oslikava staklo, izrađuje slike od suhog cvijeća.

Mala psihoterapijska grupa – psihoterapija koristi da se osoba sa svojom bolešću, da prihvati svoja ograničenja, da nauči lakše prepoznati različite simptome, da upozna zdrave snage u svom duhu i tijelu, koje će omogućiti efikasniju borbu s bolešću i bolje uklapanje u okolinu. Provodi se jednom u dva tjedna, izvodi je psiholog – psihoterapeut. Grupa je otvorenog tipa. Oboljeli ulazi u grupu i izlazi kada to sam želi.

Medicinska gimnastika – oboljelima je fizička aktivnost neophodna. Dva puta tjedno pod vodstvom višeg fizioterapeuta provodi se medicinska gimnastika, prilagođena oboljelima.

Osobni asistenti – devet članova Društva ima osobne asistente, koji su zamišljeni kao pomoć korisniku radi njegove veće socijalizacije. Asistenti su prijavljeni na pola radnog vremena. Financirani su od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Osnovna djelatnost – traje od 01.04.2009., financirana od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, u sklopu zaposlena tajnica na pola radnog vremena. Omogućava nesmetan rad ureda.  Projekt završava 31.03.2011.godine.