Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se svake godine obilježava 3. prosinca, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić posjetio je Društvo Multiple skleroze Varaždinske županije, koje kao humanitarna udruga 12 godina radi na unapređenju liječenja, istraživanja, rehabilitaciji i zaštiti gotovo 100 svojih članova s područja Varaždinske županije oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.

Zamjenik župana tom je prilikom istaknuo kako se ovom posjetom želi pokazati jedan senzibilitet te je tom prilikom predsjednici Društva Ireni Vrdoljak uručio donaciju od četiri tisuće kuna.

– Ovaj posjet je simboličan na način da ukažemo koliko zapravo imamo osoba s invaliditetom u našoj županiji, koliki je to problem i da pozovemo sve udruge i institucije da se uključe kako bi se olakšao život osobama s invaliditetom, kojih u Varaždinskoj županiji ima oko dvadeset tisuća, odnosno 11,6% stanovništva što znači da svaki deseti stanovnik ima neku vrstu invaliditeta – istaknuo je zamjenik župana Kišić te dodao kako će se kroz Socijalni plan Varaždinske županije, koji je nedavno usvojen, pomagati još više udruge osoba s invaliditetom s područja Županije i Grada Varaždina.

Predsjednica Društva Multiple skleroze Varaždinske županije Irena Vrdoljak zahvalila se Županiji na donaciji te istaknula kako će njome pokriti troškove za program Društva povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Inače, cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom potaknutog od strane Ujedinjenih naroda 1992. godine, je postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

Izvor: varazdinska-zupanija.hr

10841877_498532716951118_2387440421352276735_o

admin