Dobrodošli na web stranice Društva multiple skleroze Varaždinske županije

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, osnovano je 6.11.2002. godine, kao dobrotvorna, humanitarna udruga, a radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti. Okuplja članove na čitavom području Varaždinske županije.
Društvo multiple skleroze Varaždinske županije je nestranačka, nepolitička i neprofitna udruga. Član je Saveza Društava multiple skleroza Hrvatske, Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, te od 2006. godine Europske MS platforme u Briselu.

Tijela upravljanja:

Predsjedništvo, Nadzorni odbor, Stegovni sud, Skupština Društva.

Osnovan je Stručno – savjetodavni odbor, koji sačinjavaju, neurolog, psiholog, fizijatar i socijalni radnik..

Otvorena vrata 26 .09.

Problemi koji prate ovu bolest, njeno liječenje i invalidnost, koju izaziva, ponukali su oboljele i neurologe da se udruže. 26.09.1979. god. uz prisustvo oboljelih i neurologa iz Rijeke i Zagreba osnovano je UDRUŽENJE ZA POMOĆ OBOLJELIMA OD MS-a I SRODNIH BOLESTI. SR HRVATSKE.

Društvo je registrirano 1980. god. pri Ministarstvu uprave i pravosuđa u Zagrebu. Na skupštini 1983. god. društvo mijenja naziv u UDRUŽENJE MULTIPLE SKLEROZE REPUBLIKE HRVATSKE., i sjedište Društva seli se u Rijeku, gdje je 1897. god. osnovano prvo Društvo zajednice općina Rijeka, kasnije prva Regionalna sekcija. Pokazalo se da se kroz sekcije može više pomagati e ja sad oboljelima i organizirati im pomoć, pa je 1991. osnovana Regionalna sekcija Zagreb i Reginalna sekcija Split.

Godine 1994 osnovane su Regionalne sekcije Varaždin i Osijek. Udruženje mijenja naziv u DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE HRVATSKE, da bi danas bilo organizirano kao Savez DMSH, koje okuplja županijska Društva.